Logo DAVG
Foto Header
Logo DAVG

IGP-Training

Lokatie

Onze trainingslokatie bevindt zich (sinds 1-1-2014) aan de Schelmseweg 109, 6816 SK te Arnhem. De geplaatste markering is de ingang van het bospad. Rijdt het pad op en volg het pad tot aan de grote groene kantine.
Let op: niet in alle navigatiesystemen is Schelmseweg 109 bekend. Neem dan Schelmseweg 107, 111, of nummer 95 (de manege vlak naast onze ingang)

Foto ingang

Trainingstijden

Woensdag
Tijd: 19.00 uur tot circa 22.00 uur
(Wij hebben veel leden. Daarom is het niet mogelijk om op woensdag bij ons als gast te trainen, uitgezonderd mensen die bij ons examen doen)

Vrijdag
Tijd: 19.00 uur tot maximaal 22.00 uur (Besloten training !)

Zaterdag
Speuren: 08.00 uur tot ±9:30 uur (als u met ons wilt speuren, neem dan contact op)
Appèl/Manwerk: 10:00 tot uiterlijk 14:00

Gasttrainen IGP

Als u bij ons wilt trainen als gast (één of meerdere keren), dan kan dat natuurlijk. U kunt dan contact opnemen met het secretariaat of bellen (Zie Contact). U voorkomt daarmee dat we er niet zijn (hoewel dit niet vaak gebeurt).
Komt u met een groep? Ook dat kan, maar neem dan in ieder geval contact met ons op, zodat we er rekening mee kunnen houden.
Wij hebben veel leden. Daarom is het niet mogelijk om op woensdag bij ons als gast te trainen, uitgezonderd mensen die bij ons examen doen

Trainingsmethode IGP

De DAVG traint volgens het IGP programma. Het IGP is onderverdeeld in drie onderdelen: speuren, appèl en manwerk. Andere onderdelen die getraind worden zijn UV (Uithoudingsvermogentest) en SpH (Speurhond). Het Speurhondprogramma is anders dan het speuronderdeel van het IGP programma.

De manier van trainen is afhankelijk van het type hond, dus van één vaste methode kan geen sprake zijn. Zo zijn er honden die alles doen voor een brokje voer en andere zijn alleen geïnteresseerd in een speeltje. De grote lijnen zijn wel hetzelfde. We beginnen zo jong mogelijk om spelenderwijs en zonder enige vorm van druk de hond enkele basisoefeningen bij te brengen (bijvoorbeeld de zit en apporteerspelletjes). De nadruk ligt vooral op snelheid en temperament; bij het apporteren bijvoorbeeld snel heen en terug. Naarmate de hond ouder wordt, wordt steeds meer van de hond verlangd en geëist. Uiteindelijk wordt gestreefd naar een hond die alle programmaonderdelen beheerst en daarbij zelfverzekerd, enthousiast, snel en correct is.